"Marian luovan kirjoittamisen kurssi oli inspiroiva kokemus, joka tuki myös omaa työn alla ollutta levyntekoprosessiani. Maria on lämmin ja inspiroiva ohjaaja, ja kurssilla tehdyt harjoitukset auttoivat herättelemään omaa nukuksissa ollutta luovuuttani, ja pitämään sitä yllä. Lisäksi ryhmässä jakamisen mahdollisuus oli todella rakentava. Kurssiin liittyi myös viikon mittainen biisihaaste, jonka tuotoksia jaoimme ryhmässä. Vaikka kaikki seitsemän lauluani eivät tietenkään olleet pelkkää timanttia, itselleni jäi viikosta hienon kokemuksen lisäksi käteen myös kaksi kappaletta, jotka päätyivät lopulta myös uusimmalle albumilleni. Suosittelen lämpimästi kaikenlaisille kirjoittajille, ja omaa luovuuttaan etsiville!"  

Piia Viitanen, lauluntekijä/muusikko


"Mä oon aina tehny ite vähän biisejä, mutta mulla ei oo ollut itsevarmuutta tai uskallusta esitellä niitä koskaan muille. Mä alotin Marian tunneilla kirjoittamaan tajunnanvirtoja, joita uskalsin alkaa lukemaan ääneen. Aloin löytämään myös omia uusia aiheita biiseihin tekstien kautta ja lopulta uskalsin alkaa soittamaan biisejäni tunneilla ja aloin kehittämään itseäni biisinkirjoittajana! Marian tunneilla on avoin ja vapaa tunnelma, jossa saa kehittyä omassa tahdissa, saada tukea, apua ja rohkasua kirjoittamiseen! Ihan parasta on mennä diippeihin ja vaan kirjoitella ja lukea tekstejä yhdessä ääneen ja tutustua omaan mieleen kynän kautta! MARIA OOT PARAS" ️

Ilta, artisti 


"Olen aina pitänyt kirjoittamisesta. Jossain kohtaa rakkaus lauluihin ajoi rustailemaan laulunsanoja. Omasta kynästä tuntui pyristelevän paperille kuitenkin vain latteita ilmaisuja. Ajattelin, että ehkä minua ei ole luotu kirjoittajaksi. Kunnes päädyin Marian tunnille. Jo ensimmäisellä tunnilla sain oivalluksia, jotka muuttivat käsitykseni kirjoittamisesta kokonaan. Tuon tunnin jälkeen olen kirjoittanut lähes päivittäin, eikä tämä rakkaussuhde näytä hiipuvan. Ja tästä suuri kiitos menee Marialle! Maria on intuitiivinen ja hämmästyttävän tarkkanäköinen opettaja, joka auttaa löytämään paitsi oman äänen kirjoittajana, myös meissä jokaisessa piilevän ehtymättömän varaston täynnä uskomattomia tekstejä ja kauniita ajatuksia. Tajunnanvirrat ja Marian muut harjoitukset avaavat portit alintajuntaan ja omaan itseen niin, että kirjoittaa voi niin paljon kuin sielu sietää, ja se on ihanaa! Voin suositella Marian kursseja koko sydämestäni. Oma kokemukseni pohjaa myös yli kymmenen muun kirjoittajan matkan seuraamiseen: Tunneilla jokainen löysi itsestään kirjoittajan, yllättyi oman sisäisen varastonsa mittavuudesta, kehittyi, liikuttui, sai ahaa-elämyksiä ja osa puhkesi kukkaan ihan silmien edessä! Meistä jokaisen oma ääni on kiehtovan upea ja ansaitsee tulla löydetyksi. Ja sille jännittävälle löytöretkelle tahdot oppaaksesi Marian!

Kerttu Suonpää, laulaja-lauluntekijä/ muusikko


"Marian kirjoituskursseilla kuka tahansa voi rohkaistua kirjoittamaan. Ilmapiiri on Marian kursseilla kannustava ja turvallinen. Kurssilla käytetyt kirjoittamisen tekniikat innostavat kirjoittamaan ja yllättävät usein itse kirjoittajan itsensäkin, sillä mielen sopukoista löytyy niin paljon enemmän kirjoitettavaa kuin olisin uskonutkaan. Marian kurssin harjoitusten avulla olen saanut kirjoitettua asioita ja kuvauksia, joita ilman kurssia en itsestäni olisi saanut paperille pakotettua. Suosittelen Marian kursseja ihan kaikille. Enää ei tarvitse tuijoitella tyhjää paperia nenän alla." 

Johanna Kivinen, muusikko 


"Kirjoittaminen on matka itsessään, ja matka on tarina. Luovan kirjoittamisen kurssi Berliiniin  kesällä 2016 oli minulle voimakas kokemus. Sain huomata, kuinka vieras maaperä yhdessä loistavien kirjoitusharjoitusten kanssa ravisteli totuttuja havainnointitapojani ja auttoi minua avaamaan solmukohtia ilmaisussani. Samalla kirjoittaminen syvensi itse matkan merkityksellisyyttä ja ujutti kohdekaupungin syvälle seikkailijansa sydämeen. Matkalla syntyneet oivallukset ja inspiraation riemu kantoivat kauas. Suosittelen Marian järjestämiä luovia matkoja kovasti kaikille lyyrikoille ja lauluntekijöille, sekä erityisesti niille, jotka kokevat olevansa jumissa luovuutensa kanssa."

Hilla Väyrynen, teatterisäveltäjä/lauluntekijä


"Kiitos Marian Laululyriikka-kurssin sain itsevarmuutta ja työkaluja kirjoittaa aiemmin vain englanniksi kirjoittamaani lyriikkaa suomen kielellä. Kurssin aikana Maria johdatti meitä omankuuloiseen luovaan teksti-ilmaisuun inspiroivien tehtävänantojen sekä rakentavan ja rohkaisevan palautteen kautta. Voin suositella lämpimästi Laululyriikka-kurssia kaikille sekä aloittaville, että jo vähän kokeneemmille sanoittajille." 

Irma Agiasvili, laulaja-lauluntekijä 


"Kirjoitusblokki ja sen tuoma tuskainen olo on liiankin tuttu asia itselle biisinkirjoittajana ja artistina. Silloin tuntuu kuin olisi aaltojen riepoteltavana eikä omista ajatuksista saa otetta. Marian ohjauksen avulla olen päässyt useita kertoja takaisin ulapalta rannalle ja käsiksi taas kirjoittamisen iloon, silloinkin kun on tuntunut että on jo kirjoittanut kaiken mitä kirjoitettavissa on. Lempeä läsnäolo ja henkisyys yhdistettynä ammattitaitoon summaavat Marian luovan lyriikan kurssit. Jos haluan voimaantua, avata lukkoja tai löytää sisäisen kirjoittajani uudelleen, käännyn Marian puoleen. Lämmin suositus!"

Marjut, artisti/musiikintekijä  


"Biisinkirjoitustaitoni olivat monta vuotta hukassa debyyttilevymme julkaisun jälkeen. Luulin jo, etten enää löytäisi itsestäni biisintekijää. Maria piti minulle yksityisen luovan kirjoituksen session kesällä 2016. Sessio kesti n. puoli tuntia. Sen jälkeen pato murtui ja luova virta pääsi vapaaksi. Rupesin jälleen kirjoittamaan biisejä, mutta ihan uudella draivilla. Marian ohjauksen avulla oivalsin, että luovuus on väylä jota pitää pitää avoimena säännöllisellä kirjoittamisella. Minulla on koneelle tallennettuna tiedosto nimellä Marian kirjoituskurssi 2016. Aina kun olen tehnyt luovan kirjoittamisen harjoituksia olen avannut tuon tiedoston. Siinä on väylä valmiina. Marian tehtävät ovat yksinkertaisen toimivia. Session jälkeen olen kirjoittanut paljon biisejä joista muutama julkaistaan pian Elina Valkea artistinimellä. Vaikka välillä kirjoittamisessa tulisi pitkiä taukojakin, minulla on nyt välineet joilla pääsen takaisin luovuuteni lähteelle. Joskus pelkästään Marian ajatteleminen auttaa, jos tuntuu että luovuus on päässyt katoamaan." 

Elina Alavillamo, laulaja-lauluntekijä 


"Marian tunnit ovat tarjonneet todella tärkeitä välineitä omien luovien kanavien tutkailuun ja niihin käsiksi pääsemiseen. Tunneilla löytää itsestään uusia leveleitä, ja saa peilata omia teemojaan ja kirjoittamistaan turvallisessa ympäristössä. Kirjoittamisesta, luovuudesta ja itsestään oppii kuin huomaamatta kaiken lomassa. On hienoa, miten erilaiset ihmiset ja tekijät ovat osa ryhmää, jokainen omista lähtökohdistaan käsin ja niihin tarkentaen, eikä kilpailuasetelmassa keskenään. Näiden tuntien ja Islannin kurssimatkan kautta olen ylipäätään löytänyt kirjoittamisen, ja saanut siitä uuden tärkeän kanavan luovalle tekemiselleni. Suosittelen Marian tunteja lämpimästi kenelle tahansa!"

Linnea Hìlden, muusikko/laulaja